Tabăra de Sculptură în Piatră Muntele Rece.

Tabăra va fi organizată lângă Mănăstirea Muntele Rece, în cadrul căreia Teatrul Imposibil a pus bazele unei Biblioteci care reunește colecții de carte pe teme religioase aparținând mai multor culte existente. Teatrul Imposibil încearcă prin acest demers să încurajeze toleranța, înțelegerea şi comunicarea inter-religioasă.

În cadrul taberei de creație vor fi selectați șapte artiști plastici de la secțiile de Sculptură ale facultăților de profil din țară. Tinerii artiști, sub îndrumarea a doi specialişti din domeniu, vor avea oportunitatea de a sculpta pe parcursul a paisprezece zile. În cadrul atelierelor de sculptură materialul folosit va fi marmura de Viștea datorită caracteristicilor acesteia de durabilitate și rezistență la intemperii. Activitățile se vor finaliza cu o festivitate de inaugurare a noilor lucrări. Acestea vor completa un traseu artistic tematic desfășurat pe o distanță de opt kilometri care va începe de la Gura Râştii și se va termina la Mănăstirea Muntele Rece.

„Ajutor la teme pentru adolescenți”, activitate de voluntariat care se adresează studenților, cadrelor didactice active sau pensionare de orice vârstă. Acțiunea se va derula în cadrul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, unde voluntarii pot oferi ajutor la teme, sub formă de meditaţii gratuite individuale, tinerilor din clasele VII-XII. Acest program este o oportunitate deosebită atât pentru cei care doresc să dezvolte o carieră în învăţământ, cât și pentru seniorii pensionari care doresc să fie încă implicaţi în activităţi educaţionale.

Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe va da startul noiii stagiuni pe data de 28 septembrie şi va lucra împreuna cu voluntarii la punerea în scena a mai multor piese. Voluntarii vor putea învăța cum se organizează şi gestionează procesul de dezvoltare ale unui astfel de eveniment cultural, abordînd toate etapele proiectului: planificarea, implementarea, încheierea şi evaluarea. De asemenea, voluntarii vor dobândi cunoştinţe despre marketing cultural.